Ingrediente:
  • 3 mere portivite
  • coaja de portocale
  • 2 batoane scortisoara
  • 100 grame de miere
  • o cutie mascarpone
  • 1 zahar vanilinat
  • 3 linguri iaurt
  • 1 esenta de vanilie
  • biscuiti digestivi
  • 2-3 felii de mar (decor)
Pentru azi o reteta simpla si delicioasa. Dar sa trecem la treaba: curatam merele, le taiem bucatele si le punem la fiert cu doua batoane de scortisoara, 50 de grame de miere, coaja de portocala si un praf de sare. Apoi pregatim o crema din mascarpone, cele trei linguri cu iaurt, zahar vanilinat si restul de miere. Amestecam bine si dam la frigider.
De indata ce mere s-au fiert, le scurgem de compot si le lasam sa se raceasca, apoi le pasam, rezultand astfel un delicios piure de mere.
Faramitam biscuitii digestivi si formam cu acestia primul strat, adaugam 1-2 linguri crema de mascarpone, imediat un strat de piure de mere, apoi crema de mascarpone si iar piure de mere. Las la latitudinea voastra numarul de straturi. La final decoram cu bucatele de mar. Pofta buna!

3 Comentarii

Haplea a spus…
Un desert delicios si sanatos.
Anonim a spus…
Am facut azi acest desert pentru noi si prietenii nostri,doamneeeeeeeeee,dar bun si racoros este,excelent,multumim pentru reteta,au preluat-o si musafirele mele,multumim inca o data,o sa incerc si alte retete de ale tale,spor in toate si numai bine,cerasela.
Sabina a spus…
Cerasela, ma bucur ca ai avut succes cu aceasta reteta. Te mai astept!