sâmbătă, 1 februarie 2014

PIZZA PARMA

Cea mai buna combinatie pentru pizza (in opinia mea bineinteles) ...pizza Margherita (o mai veche iubire) plus prosciutto, rucola si parmezan.

Ingrediente aluat 3 pizza cu blat subtire:
  • 500 grame faina
  • 1 cub drojdie
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri ulei de masline
  • 330 ml apa
  • 1/2 lingurita oregano
Ingrediente umplutura:
  • 200 grame mozzarella
  • cateva frunze de busuioc proaspat
  • 100 ml ketchup de casa
  • 10 felii de prosciutto crudo
  • 100 grame parmezan
  • 100 grame rucolla
  1. Intr-un vas se cerne faina, in mijloc se face o adancitura, in care se dizolva drojdia adaugand cateva linguri de apa calda si zaharul, apoi se lasa sa dospeasca pana cand isi dubleaza volumul.
  2. Peste drojdia crescuta se presara sarea, oregano si cele doua linguri de ulei de masline. Treptat se adauga apa calduta, se incorporeaza faina, formandu-se un aluat, care se lasa la crescut timp de 40-50 de minute intr-un loc cald, fara curenti de aer.
  3. Aluatul de pizza se imparte in trei parti egale. Fiecare bucata de aluat se intinde direct in tava tapetata cu hartie de copt, se adauga ketchup, bucati de mozzarella, busuioc si se da la cuptor pentru 15-20 minute.
  4. Pizza se aduce imediat la masa, se presara cu frunze de rucolla, parmezan si felii de prosciutto.

Pofta buna!
Copyright © 2014 În bucataria Sabinei