sâmbătă, 11 mai 2013

CARTOFI NOI CU BRANZA DE CAPRA SI CEAPA

Prima data cand am vazut cartofi noi in piata anul acesta a fost pe la inceputul lui aprilie ... de neinchipuit pentru mine...la bunica-mea la tara, abia prin iulie scoteam primii cartofi. Totusi cand am vazut ca s-au inmultit in piata si a mai si scazut pretul, n-am rezistat si am cumparat. 
Si iata-ma venind spre casa si la trecerea de pietoni mi se rupe punga, in care avem nici mai mult si nici mai putin de un kilogram de cartofi ...toti erau imprastiati pe jos. Ma uitam la ei si nu-mi venea sa cred. Sa-i adun nu puteam pentru aveam in manile ocupate de alte cumparaturi, o punga zdravana la mine nu aveam si oricum eram langa masini. In doi timpi si treci miscari o doamna ma cadoriseste cu o sacosa de plastic, iar alte doua mi-au strans cartofii ...Le-am multumit cu varf si indesat si uite asa azi avem o poveste despre cartofii noi. 

Ingrediente:
  • 1 kg cartofi noi
  • 100 grame branza de capra/telemea de oaie
  • 1  capatana de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2 fire ceapa verde
  • sare
  1. Cartofii se spala si se pun la fiert timp de 15 minute.
  2. Se scurg de apa si se pun intr-o tava de cuptor cu hartie de copt.
  3. Se stropesc cu ulei de masline si se sareaza.
  4. Dupa 30 de minute se adauga cateii de usturoi. Intre timp mai scuturati tava pentru a se rumeni pe toate partile.
  5. Inainte de a-i servi se adauga branza si ceapa verde tocata.

Pofta buna!
Copyright © 2014 În bucataria Sabinei