Ingrediente mini choux a la creme:
  • 3 oua + un albus
  • 200 ml apa
  • 125 grame faina
  • 120 ml ulei
  • un praf de sare
Ingrediente crema ness:
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri zahar
  • 170 ml lapte
  • 1 lingura faina
  • 100 grame unt
  • 1 1/2 plic ness
  • un praf de sare
Ingrediente decor:
  • 50 grame ciocolata neagra pentru topping + 2 linguri de lapte
  • frisca - optional 
  1. Intr-un vas se pun apa si untul impreuna cu un praf de sare. Cand apa incepe sa fiarba se adauga toata faina si cu ajutorul unui tel se omogenizeaza totul foarte bine (nu trebuie sa ramana niciun cocolos). Vasul se indeparteaza de pe foc si se lasa sa se racoreasca compozitia.
  2. Cu ajutorul unui mixer se incorporeaza pe rand cele trei oua si albusul. 
  3. Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se formeaza gogosile cu ajutorul unei lingurite.
  4. Tava se introduce in cuptorul preincalzit la 200 de grade, dupa ce gogosile au crescut se reduce temperatura pana la 180 si se coc pana devin aurii.
  5. Intr-un vas de inox (cu strat dublu) se omogenizeaza cele trei galbenusuri cu zaharul, faina, laptele, nessul si un praf de sare.
  6. Crema se pune pe focul cel mai mic, amestecand in mod constant pentru a nu se prinde de vas. Se fierbe timp de 10 minute, apoi se lasa se sa raceasca. Untul se mixeaza, apoi se incorporeaza cate o lingurita in crema de ness.
  7. Gogosile se taie pe jumatate si se umple cu crema de ness, optional se adauga frisca si se decoreaza cu ciocolata topita. 




Pofta buna!!!

0 Comentarii