Toata lumea a cumparat de la cofetarie cel putin o data fursecuri cu stafide, nu-i asa?
Sunt bune, sunt "ca semintele", iei unul si greu te mai opresti. Dar, intotdeauna exista un dar ... parca ar mai fi loc de mult mai multe stafide...asa ca am trecut la treaba ...

Ingrediente:
  • o cana + 2 linguri faina
  • 2 oua
  • 1/2 cana ulei
  • 1/4 lingurita amoniu prajituri
  • 1/2 cana zahar tos
  • 100 grame stafide 
  • esenta de vanilie sau rom
  • un praf de sare
Mixam cele doua oua impreuna cu zaharul, mixam bine pana cand acesta se topeste si amestecul isi dubleaza volumul. Daca nu aveti rabdare sa topiti zaharul tos, inlocuiti-l cu zahar pudra. Urmeaza sa adaugam uleiul in compozitia de fursecuri, turnand putin cate putin, precum la maioneza.

Stingem amoniacul cu putina zeama de lamaie si il punem in compozitia de fursecuri. Adaugam esenta de rom, stafidele si faina. 
Fursecurile se pun in tava tapetata cu hartie de copt, cu ajutorul unei lingurite. Eu am adaugat deasupra alte cateva stafide, doar va spuneam ca nu sunt niciodata suficiente  :)


Introducem tava in cuptorul preincalzit si coacem fursecurile la foc mediu pana cand se rumenesc usor pe margini... 10-15 minute, nu mai mult.
Din cantitatile acestea vor rezulta doua tavi de fursecuri, pentru ceea ce ce vede in poza urmatoare cantitatile au fost dublate ...la cererea publicului bineinteles:)


Pofta buna !!!

0 Comentarii