sâmbătă, 7 mai 2011

FRIPTURA DE MIEL

Friptura de miel din carne de la bunica ...

Ingrediente:
  • o bucata pulpa de miel
  • 1 legatura usturoi verde
  • un pahar vin rosu
  • 3 linguri ulei de masline
  • 2-3 frunze de dafin
  • cativa fulgi de ardei iute
  • sare si piper
Intr-o tava punem carnea de miel, facem mici taieturi si introducem bucati mici de usturoi. Stropim cu ulei de masline si condimentam cu sare si piper. Turnam in tava vinul rosu, punem frunzele de dafin si fulgii de ardei iute. Acoperim tava cu folie alimentara si o dam la rece pentru cateva ore.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si introducem tava la cuptor adaugand si putina apa. Din cand in cand stropim carnea cu sosul din tava (daca este cazul mai adaugam apa). Cand carnea a devenit fraageda si se desprinde de pe oase, friptura noastra este gata. Servim cu salata verde! Pofta mare sa aveti.


Copyright © 2014 În bucataria Sabinei