luni, 14 martie 2011

PRIMELE PAINICI RAW

Primele painici raw le-am incercat la casa Rawz, la cursul Inei ...ceva nou, interesant si foarte gustos. Multa vreme nu am avut deshidrator si nici nu se punea problema sa-ncerc sa le pregatesc, desi ramasesem cu gandul la ele. 
Oana, colega mea, a fost ceva mai rapida si le-a incercat, a tot schimbat retete, dar inca mai lucreaza la painica ideala, dupa cum spune ea. Am rugat-o sa-mi dea o reteta concreta, mi-a spus ca le face ochiometric ...tot ochiometric le-am facut si eu, dupa indicatiile ei. Asadar, avem cantitati estimative ...

Ingrediente:
  • 1 cana de nuci
  • cateva migdale
  • 8 linguri faina integrala
  • 2-3 linguri faina de in
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite seminte de susan
  • apa
  • busuioc 
  • cimbru 
  • sare 
  • codite de ceapa verde

Nucile si migdalele se maruntesc cu ajutorul unui robot de bucatarie. Adaugam cele doua linguri de ulei de masline, 4-5 linguri faina integrala, 2-3 linguri faina de in si apa pana obtinem o pasta. "Condimentam" cu sare. busuioc, cimbru si adaugam semintele de susan. Omogenizam bine si intindem pasta obtinuta pe hartiute mici pe care le punem in deshidrator. Dureaza cateva ore bune. Atentie: dupa 3-4 ore painicile se intorc si se continua deshidratarea.

Painici raw

La jumatate din aluat am adaugam codite de ceapa verde tocate marunt ...au iesit o nebunie. Painicile raw merge de minune cu pasta de avocado, ardei, etc. Va doresc pofta buna ...

Painici raw

....si o primavara minunata!

Copyright © 2014 În bucataria Sabinei