Cous cous am mai pregatit cu ceva timp in urma si chiar mi-a placut. De data aceasta am incercat o noua combinatie si am ramas placut surprinsa ...cous cous ...seminte crude si stafide. Poate fi o garnitura excelenta pentru preparate din carne de miel ...sau pur si simplu (cum este in cazul meu) un pranz sau o cina.
Si sa nu uit sa va spun si sursa de inspiratie pentru aceasta reteta ...revista Lumea femeilor aparuta in aceasta saptamana.

Ingrediente:
  • 150 grame cous cous
  • 300 ml apa
  • 2 linguri ulei de porumb sau de masline
  • 2 fire de ceapa verde
  • 1 lingurita praf de chimen
  • putin curry
  • o mana de stafide
  • doua maini de alune crude si nuci caju crude
  • 1 ardei gras
  • 1 legatura de patrunjel
  • cateva frunze menta uscata
  • 1 ardei iute
  • sare si piper
Intr-un vas incingem doua linguri ulei, adaugam ceapa tocata si ardeiul taiat fasii, apoi condimentam cu praf de chimen si curry. Cand legumele s-au calit turnam apa si lasam pana cand da in clocot. Imediat adaugam cous cous-ul si amestecul de seminte si stafide. 
Acoperim cu un capac si lasam pana cand cous cous-ul absoarbe toata apa.

Cous cous cu seminte

Adaugam zeama de la o jumatate de lamaie, ardeiul iute uscat maruntit, menta uscata si maruntita si patrunjel tocat marunt. La final condimentam dupa gust cu sare si piper si amestecam. Servim simplu sau dupa cum aminteam ceva mai devreme ca si garnitura . Pofta buna va doresc!!! 

Cous cous cu seminte



0 Comentarii