joi, 26 august 2010

CIORBA DE DOVLECEI

Este pentru prima data cand pregatesc ciorba de dovlecei si am ramas placut surprinsa. Ori de cate ori vedeam pe cineva mancand ma intrebam cum poate sa fie gustos un dovlecel fiert cu alte legume, nici prin gand nu-mi trecea sa gust asa ceva. Recunosc m-am inselat teribil ...

Ingrediente:
  • 3 dovlecei
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras rosu
  • 1/2 telina
  • cateva tulpini de telina
  • 1 ceapa rosie mica
  • 500 ml bors
  • 100 grame smantana 25%
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri ulei
  • sare, piper, boia
  • patrunjel
Curatam si taiem in bucati mici legumele. In trei linguri de ulei calim ceapa impreuna cu ardeii, morcovul si telina. Dovleceii ii lasam deoparte deoarece ii vom adauga mai tarziu. Turnam peste legume 1,5-2 L apa. Cand legumele sunt aproape fierte adaugam dovleceii si borsul (dat in clocot). Condimentam cu sare, piper si boia. Contiuam fierberea inca 15 minute si luam vasul de pe foc. Intr-un castron amestecam smantana si galbenusurile adaugam si 4-5 linguri din ciorba (pentru a dilua smantana), omogenizam bine si turnam amestecul in ciorba. Presaram cu patrunjel verde. Va doresc pofta buna!!!

Ciorba de dovlecei

Ciorba de dovlecei

Ciorba de dovlecei

Ciorba de dovlecei

Ciorba de dovlecei

15 comments:

geta spunea...

Vai,cat de bine arata!Eu mai faceam supa de rosii cu orez si dovlecei,dar ce-ai facut tu e super!am sa incerc!

Laptisor de matca spunea...

ce frumos arata, eu mananc ciorba de rosii pe caldura asta, dar vreau sa incerc si reteta ta!

Sabina spunea...

@ Multumesc, Geta! Smantana face toti banii la aceasta ciorbita.

@ Hey, Laptisor de matca(ce haios suna) te astept sa-mi spui daca ti-a placut, au ba!

Daniela spunea...

Ce bine arata, am facut si eu dar de rosii...
Apropo multumesc pentru reclama la cartii (mi-ai starnit curiozitatea), sant nemaipomenite, am fost in tara si mi le-am cumparat, un mare om ne spune totul pe nume ne mai invata si cum sa mancam.
Pe curand.

Sabina spunea...

Daniela, daca te referi la dr. Menci ai dreptate ...omu' a spus multe, mai multe decat trebuie sa stim noi oamenii de rand.
De aceea s-au facut si multe presiuni asupra lui ...

Andra Fernandez spunea...

Frumoasa si tare gustoasa! Am de cules dovlecei ca la balamuc din gradina asa ca orice idee este binevenita.

Sabina spunea...

Buna, Andra! Inteleg ca ti-am dat de lucru :)

desisalva spunea...

salut, vrei sa facem un schimb de link? eu deja te-am adaugat in blogroll. Multumesc.
www.retete-bune.net

Mada spunea...

E o bunatate ciorbita asta, eu o fac de ani de zile, smantana cu galbenusuri face diferenta, nu am incercat fara niciodata dar cred ca ar fi muuult mai fada.

georgette spunea...

Arata extraordinar de bine ciorbita de dovlecei! O sa o pregatesc si eu in curand.

Sabina spunea...

Georgette, ciorba aceasta este foarte gustoasa, pot sa-ti garantez. Te-astept sa-mi confirmi.

Octavian-Andrei Brezean spunea...

am facut si eu reteta astazi, a mers perfect alaturi de puiul (odata zglobiu) la tava. danke si spor in continuare! :)

Anonim spunea...

arata ffffff bine cred ca am so fac si eu este foarte usor de preparat mersi mult

Sabina spunea...

Anonim, spor la treaba!!!

Aurica spunea...

dupa cum arata a iesit super buna si foarte delicioasa, o ciorba naturala, sanatoasa si cu un gust savuros ;)

Copyright © 2014 In bucataria Sabinei