luni, 19 iulie 2010

PUI CU SOS DE SOIA SI MUSTAR

Exista nenumarate feluri de a pregati friptura de pui, insa cea mai delicioasa varianta (din punctul meu de vedere) este cea in care marinam carnea in sos de soia si mustar. Stim cu totii ca pieptul de pui este fad, ne-am saturat de celebrul "piept de pui la gratar" si pe caldura aceasta numai fum in bucatarie nu ne trebuie. Va propun sa pregatiti aceasta varianta, necesita totusi sa aprindem cuptorul, insa adoptati varianta mea introduceti tava in cuptor si fugiti din bucatarie (nu uitati sa inchideti usa).

Ingrediente:
  • un piept de pui
  • 2 linguri mustar
  • 5 linguri sos de soia
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare si piper
  • chili/boia de ardei iute
  • cimbru
  • garnitura: 500 grame cartofi
Pui cu sos de soia si mustar

Taiem pieptul de pui in bucati potrivite si adaugam uleiul de masline, sosul de soia, mustarul, sare, piper, boia sau fulgi de chili si cimbru. Omogenizam bine, punem carnea intr-o caserola, acoperim si dam la frigider (aproximativ 30 de minute). Intre timp curatam si taiem in bucati potrivite cartofii.
Intr-o tava unsa bine cu ulei de masline punem cartofii, condimentam cu sare si piper, iar apoi adaugam carnea. Turnam in tava 300 ml apa si introducem friptura in cuptor. 
Acum e momentul sa iesim din bucatarie ...

Pui cu sos de soia si mustar
Cand carnea si cartofii devin rumeni, oprim focul. Servim cu alaturi de salata preferata. 
Pofta buna sa aveti!

Pui cu sos de soia si mustar

Copyright © 2014 În bucataria Sabinei