sâmbătă, 12 iunie 2010

CARTOFI NOI LA CUPTOR

Chiar daca e cald, sunt momente in care avem nevoie si de ceva mai consistent. Am ales sa pregatesc spre seara cartofi noi la cuptor, ce-a iesit vedeti in cele ce urmeaza.

Ingrediente:
  • 1/2 kg cartofi noi
  • 2 cabanosi
  • 3 feliute bacon
  • 3 rosii proaspete (romanesti)
  • 3 fire de ceapa verde
  • 1 fir de usturoi verde
  • 3 linguri ulei de masline
  • 300 ml suc de rosii
  • cimbru proaspat (daca nu avem putem folosi si uscat)
  • sare, piper si fulgi de chili
Pentru inceput spalam cartofii, ii taiem in bucati si ii punem la fiert in apa cu putina sare. Trebuie sa-i fierbem doar pe jumatate. Tocam ceapa si ustuoiul, taiem in bucati mici baconul si cabanosii. Calim ceapa impreuna cu usturoiul, apoi adaugam carnea, mai lasam 1-2 minute si luam vasul de pe foc. Intr-o tava unsa cu ulei, amestecam cartofii impreuna cu rosiile tocate feliute, ceapa si carnitele, apoi stropim cu ulei de masline si condimentam cu sare, piper si chili. La final adaugam 250 ml apa si presaram cateva frunzulite de cimbru.

Cartofi noi la cuptor
Introducem tava in cuptor si lasam aproximativ 15 minute, verificam daca mai are lichid. Nu vom mai adauga apa, ci suc de rosii. Reintroducem tava la cuptor si lasam inca 15-20 de minute.Servim cu salata ...pofta buna sa aveti!

Cartofi noi la cuptor

Cartofi noi la cuptor

Copyright © 2014 În bucataria Sabinei