sâmbătă, 15 mai 2010

VARZA CALITA

Gasim acum in piata la tot pasul legume fel de fel, inclusiv varza noua. Saptamana trecuta am pregatit aceasta varza calita la cuptor cu afumatura. Daca renuntam la carnita, obtinem o minunata mancarica de post.
Stiati ca 100 grame de varza au numai 25 de calorii? ...asadar e o legume putin calorica.

Iata cum am pregatit eu varianta carnivora:

Ingrediente:
  • 2 verze potrivite
  • 400 grame costite afumate
  • 2 cepe medii
  • 2 morcovi
  • 300 ml suc de rosii
  • marar proaspat
  • sare, piper si boia
Cea mai dificila parte in pregatirea acestui preparat este tocarea verzei. Avem nevoie de un cutit foarte bine ascutit si ceva spatiu liber (o masa, un tocator foarte mare, etc). Sectionam fiecare varza in patru parti egale si le tocam rand pe rand de la varf spre cotor. Pe o suprafata plana rasfiram varza tocata, ii adaugam sare si framantam folosindu-ne de maini. Intr-un vas (pe care putem sa-l introducem in cuptor) punem 3 linguri de ulei si calim ceapa impreuna cu morcovul dat pe razatoare. Cand legumele sunt calite, adaugam varza, costitele afumate si o cana cu apa. Nu vom putea punem de prima data toata cantiatea de varza, insa dupa cateva minute va incepe sa scada si vom adauga ulterior restul.

varza1_resize

Introducem vasul in cuptor si adaugam daca mai este necesar apa. Lasam sa se caleasca vreme de 20 de minute si apoi adaugam sucul de rosii, tot acum condimentam cu sare, piper si boia. Dam din nou la cuptor pentru 15-20 de minute. La final dupa ce scoatem vasul din cuptor, adaugam la varza noastra marar proaspat tocat.

varza2_resize

Va doresc pofta buna si ...week-end placut!!!

Copyright © 2014 În bucataria Sabinei