luni, 10 mai 2010

PRAJITURA CU AFINE

Ce poate fi mai delicios decat o prajitura cu fructe de padure?! ...mai ales cu afine? Iata in continuare una dintre cele mai gustoase prajiturele pe care le-am incercat in ultima vreme. Este foarte usor de pregatit ...si nu dureaza mai mult de 10 minute.
Imi place pentru ca are afine, nu este la fel de uscata ca un chec pentru ca are unt ...si este mai cremoasa datorita iaurtului.

Ingrediente:
  • 200 grame faina alba
  • 1/2 plic praf de copt
  • 110 grame unt
  • 150 grame zahar (de preferat zahar brun)
  • 230 grame iaurt simplu
  • 1 cana afine/fructe de padure
  • 3 oua
  • un praf de sare
  • 1 plic de zahar vanilat
Preincalzim cuptorul la 180 de grade C. Intr-un vas mixam untul (la temperatura camerei) adaugand treptat zaharul. Cand amestecul devine o crema spumoasa, punem cate un ou si  cate putin din iaurt, apoi continuam mixarea. Amestecam faina cu praful de copt si zahar vanilat, apoi le incorporam treptat in compozitia de unt si ou. Adaugam un praf de sare.
Tapetam doua tavite cu ulei si faina si turnam o patrime din aluat (ochiometric :) ) in fiecare tavita, presaram afine (scurse de surplusul de lichid!!!) si acoperim din nou cu aluat. La final presaram deasupra prajiturii  afine sau fructe de padure.

prajituraafine1_resize

Introducem prajitura in cuptor si coacem pana cand devine rumena. Testam cu ajutorul unei scobitori, daca iese "curata" ...inseamna ca prajitura este coapta.

prajituraafine2_resize

Astept cu nerabdare impresiile voastre ...si eventual idei pentru a imbunatati ...eu spre exemplu as adaugam si cativa fulgi de cereale, pe langa afine. Ma gandesc sa inlocuiesc afinele cu fructe confiate, spre exemplu caise. Va doresc pofta buna si spor !!!

prajituraafine3_resize

prajituraafine4_resize

Pofta buna!

Au incercat aceasta reteta: Explora si Ioana Sorescu.

Copyright © 2014 În bucataria Sabinei