duminică, 24 ianuarie 2010

CARTOFI TARANESTI

Cand sunteti in pana de idei si nu stiti ce sa mai gatiti, va recomand sa incercati cartofii taranesti ... se pregatesc repede si sunt chiar gustosi. Puteti sa folositi carnati afumati, kaizer, bacon ...in functie de preferinta.

Ingrediente:

  • 3 carnati oltenesti
  • 3 feliute de bacon
  • 5-6 cartofi mari
  • 3 linguri de ulei
  • sare, piper si boia
  • cateva fire de romarin
  • patrunjel proaspat
Cartofii se curata de coaja, se taie in bucati potrivite si se pun intr-un vas cu apa la fiert. Intre taiem in bucati mici baconul si carnatii oltenesti si ii calim intr-o tigaie de teflon (fara a adauga ulei). Cartofii ii fierbem pe jumatate, ii scurgem si ii punem intr-un vas uns cu ulei; adaugam baconul, oltenestii, cele trei linguri de ulei si frunzele de rozmarin.

Condimentam cu sare, piper si boia dupa gust si amestecam usor, pentru a nu zobi cartofii.

Dam la cuptor vasul pentru aproximativ 30 de minute. La final presaram patrunjel proaspat tocat si servim cu muraturi sau salata verde. Pofta buna!!!



Copyright © 2014 În bucataria Sabinei