CARTOFI TARANESTI
Ingrediente:
- 3 carnati oltenesti
- 3 feliute de bacon
- 5-6 cartofi mari
- 3 linguri de ulei
- sare, piper si boia
- cateva fire de romarin
- patrunjel proaspat
Cartofii se curata de coaja, se taie in bucati potrivite si se pun intr-un vas cu apa la fiert. Intre taiem in bucati mici baconul si carnatii oltenesti si ii calim intr-o tigaie de teflon (fara a adauga ulei). Cartofii ii fierbem pe jumatate, ii scurgem si ii punem intr-un vas uns cu ulei; adaugam baconul, oltenestii, cele trei linguri de ulei si frunzele de rozmarin.
Condimentam cu sare, piper si boia dupa gust si amestecam usor, pentru a nu zobi cartofii.
Dam la cuptor vasul pentru aproximativ 30 de minute. La final presaram patrunjel proaspat tocat si servim cu muraturi sau salata verde. Pofta buna!!!
Condimentam cu sare, piper si boia dupa gust si amestecam usor, pentru a nu zobi cartofii.
Dam la cuptor vasul pentru aproximativ 30 de minute. La final presaram patrunjel proaspat tocat si servim cu muraturi sau salata verde. Pofta buna!!!
0 Comentarii