vineri, 11 decembrie 2009

SALATA DE FASOLE ROSIE

Cum suntem in perioada postului Craciunului m-am gandit sa postez si retete pentru cei care tin seama de acesta. Cu siguranta v-ati saturat de cartofi prajiti, paine cu margarina sau napolitane de post. Putem sa diversificam destul de mult meniu fara prea mari batai de cap ...cu aceleasi ingrediente, dar alte combinatii. Spre exemplu aceasta salata gustoasa de fasole rosie.

Ingrediente:
  • o conserva fasole rosie
  • 1 ardei capia/gogosar
  • masline fara samburi
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lamaie
  • 2 lingurite de ulei
  • sare, piper si boia
Desfacem conserva de fasole, scurgem apa, clatim bine boabele si lasam sa se scurga intr-o sita. Intre timp curatam ardeiul si il taiem bucatele, spalam si tocam patrunjelul si ceapa. Intr-un vas amestecam fasolea rosie cu ardeiul capia, patrunjel, ceapa, maslinele; condimentam cu sare, piper si boia si adaugam zeama de lamaie. Acum salata noastra este gata!
Pofta buna va doresc!!!


Copyright © 2014 În bucataria Sabinei