sâmbătă, 28 noiembrie 2009

SUPA DE CURCAN CU TAITEI DE CASA

Cum am primit de la bunicuta mea un curcan de tara, prima pe lista a fost supa de taitei de casa si mai apoi a urmat pilaful cu legume si ciuperci. O nebunie ...
Carnea de curcan este una dintre cele mai bogate surse de aminoacizi, cu un continut scazut de grasimi, bogata in fier, zinc si magneziu. Este indicata persoanelor care au probleme cu nivelul colesterolului.

Ingrediente:
  • piept de curcan/ pui
  • 2 aripi de curcan/ pui
  • 1 ceapa
  • 1 telina mica
  • 2 morcovi
  • frunze de telina congelate (vezi aici)
  • taietei de casa (1 ou, sare si faina cat cuprinde)
  • sare si piper
  • patrunjel proaspat
Spalam carnea si o punem la fiert in apa cu un praf de sare. Avem grija sa adunam spuma pe care o formeaza supa la suprafata. Adaugam ceapa intreaga si legumele taiate in bucatele si lasam sa fiarba. Intre timp pregatim taiteii de casa: batem un ou cu un praf de sare si incorporam faina cat cuprinde pana obtinem un aluat consistent.
Infainam suprafata mesei cu faina si intindem aluatul foarte bine. Rulam si apoi taiem fasii cat mai mici. Desfacem fasiile de taitei si presaram faina peste acestea daca mai este nevoie. Lasam taiteii la uscat cateva minute.
Cand legumele si carnea de curcan sunt fierte, scoatem ceapa si adaugam taiteii (scuturati de faina). Ceapa se paseaza si se pune inapoi in supa. Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Cand au fiert si taitei, supa este gata. Se serveste cu patrunjel proaspat presarat deasupra.
Va doresc pofta buna!


Copyright © 2014 În bucataria Sabinei