marți, 17 noiembrie 2009

PASTRAV LA CUPTOR

Niciun week-end fara peste ...aceasta ar fi propunerea mea ...
In urma cu doua saptamani am facut o vizita la o pastravarie. O multime de pesti...mai mici ...mai mari ...mai grasi ...mai slabi ...e de la sine inteles ca am luat si cativa la pachet.
Drept urmare azi avem o reteta cu pastrav.


Iata o delicioasa reteta de pastrav la cuptor:

Ingrediente:
  • 4 pastravi
  • 1 catel de usturoi
  • ulei de masline
  • 1 pahar vin alb
  • sare, piper, boia
  • 1 lamaie
  • rozmarin proaspat/uscat
  • patrunjel proaspat
Curatam si spalam pestii, ii lasam sa se usuce un pic si ii condimentam cu sare, piper si boia. Punem pestii intr-o tava unsa cu ulei de masline. Adaugam ace de rozmarin in interiorul pestilor si cate o bucata de ustuoi zobit. Turnam un pahar cu vin, presaram de data aceasta peste pesti cateva ace de rozmarin si mai adaugam cateva bucati de usturoi zobit.
Dam la cuptor pentru aproximativ 30-40 de minute.
Servim alaturi de bucatele de lamaie si decoram cu patrunjel proaspat.
Va doresc pofta buna.


Copyright © 2014 În bucataria Sabinei