sâmbătă, 10 octombrie 2009

FASOLE BATUTA

Mult timp nu mi-a placut fasolea batuta, insa acum e printre felurile mele preferate. Iata cum o pregatesc eu, asa cum stiu de la mama.

Ingrediente:
  • 400 grame boabe de fasole
  • 5 linguri de ulei (puteti folosi si de masline)
  • 3 cepe
  • 5 rosii coapte/ 4 linguri de bulion
  • 1 capatana de usturoi
  • legume uscate (sau knorr)
  • sare si piper
Punem boabele de fasole sa se inmoaie timp de cateva ore, astfel vor fierbe mai repede. Intr-un vas cu apa si un praf de sare punem fasolea si lasam sa fiarba. Dupa vreo 20 de minute schimbam apa. Eu pun din timp un alt vas cu apa la fiert si doar scurg apa in care a fiert fasolea si o inlocuiesc cu cea care fierbe deja. Astfel economisesc timp.
Intre timp pregatim un sos: curatam si taiem ceapa si usturoiul, calim, adaugam bulionul sau rosiile date pe razatoare, precum si 200 ml apa. Condimentam si lasam sa fiarba pana cand obtinem un sos bine legat.
Verificam daca fasolea este fiarta, atunci luam de pe foc si scurge de apa, insa nu te tot, mai oprim aproximativ o cana.
Intr-un vas cu pereti mai inalti saudirect in robotul de bucatarie, punem boabele de fasole, condimentam cu sare si piper, adaugam 3/4 din sosul de ceapa si rosii, 4 linguri de ulei si mixam. Eu mixez fasolea batuta pentru ca nu imi place sa se vada coji, daca as pasa tot ar ramane cateva, de aceea prefer sa o mixez bine bine. Daca fasolea nu este destul de omogena mai adaug cateva linguri de apa (din cea in care a fiert).
La final punem fasolea batuta intr-un vas sau intr-o caserola (pentru pachetel) si decoram cu sosul de ceapa si rosii. Merge de minune cu o salata de rosii si mult patrunjel.
Va doresc pofta buna si un sfarsit de saptamana minunat!


Copyright © 2014 În bucataria Sabinei