joi, 6 august 2009

PROVIZII DE AFINE

Azi as vrea sa povestim despre conservarea fructelor si m-am gandit sa incepem cu afine.
Iata cum le pregatesc eu pentru a avea afine pentru prajituri si in special pentru briose pe timp de iarna:
- spalam si curatam bine bine (de frunze sau alte codite) 1 kg de afine
- eu pun intr-o strecuratoare cate 2-3 pumni de afine si le clatesc pana apa devine curata
- impartim "ochiometric" cantitatea de afine in 6 parti si le punem separat in pungulite de plastic curate
- aceste pungulite le pastrez in congelator in cutii de plastic inchise cu capac pentru a nu prinde miros
- cand dorim sa le folosim scoatem cate o pungulita din timp si lasam sa se dezghete intr-o strecuratoare (pentru a elimina apa dezghetata)
- afinele se pot pastra pana la un an de zile




Copyright © 2014 În bucataria Sabinei