luni, 19 ianuarie 2009

CHIFTELUTE COLORATE

Ingrediente:
  • 2 cartofi potriviti
  • 1 morcov
  • 1 ou
  • 3 linguri pesmet
  • 100 grame granule soia (deja fiarta)
  • patrunjel proaspat
  • marar (uscat am folosit eu)
  • usturoi taiat marunt
  • sare, piper, boia, oregano, cimbru
Curatam cartofii si morcovul, apoi ii fierbem in apa cu putina sare. Cand sunt gata lasam sa se raceasca si pasam legumele. Amestecam piureul de legume cu soia, ou, pesmet, patrunjel, marar, usturoi si condimentam cu sare, piper, oregano si cimbru. Daca aceasta compozitie vi se pare prea moale mai adaugatio lingura de pesmet. Imediat formam chiftelutele si le pudram tot cu pesmet.



Intr-o tigaie unsa cu cativa stropi de ulei prajim/coacem chiftelutele. Intre timp pregatim o salata de patrunjel si mujdei de usturoi cu iaurt. Aceste chiftelute sunt satioase si foarte gustoase, chiar daca nu contin carne.

Copyright © 2014 În bucataria Sabinei