duminică, 10 august 2008

TARTA CU AFINE SI PERSICI

Intrucat e vremea afinelor ...afine sa fie. Sursa de inspiratie pentru aceasta tarta a fost blogul Mayei, cu mici modificari cei-i drept ...multumesc Maya!

Ingrediente:
  • 40 grame nuca sau migdale macinate
  • 20 grame de faina
  • 40 grame de zahar
  • 3 oua
  • zahar vanilinat
  • coaja de porto sau lamaie
  • esente
  • un praf de sare
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 1 plic gelatina rosie
  • 1 piersica
  • 100 grame afine
Sa incepem ... se mixeaza ouale impreuna cu zaharul si mirodenii. Separat se combina faina cu praful de copt si migdalele sau nucile macinate, apoi le se amesteca la compozitia de oua. Se toarna amestecul obtinut intr o forma tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Blatul acestei tarte are o textura aparte datorita migdalele ...mmmm.

Intre timp se prepara budinca de vanilie conform instructiunilor si se lasa la racit. Cand blatul s-a racorit si el, se intinde budinca pe toata suprafata acestuia. Se decoreaza dupa propria imaginatie, iar la final se adauga gelatina (pregatita conform instructiunilor de pe plic).
Este o tarta racoroasa, numai buna pentru zile toride de vara.


Copyright © 2014 În bucataria Sabinei