Reteta originala apartine Teodorei de la Teo's kitchen, la care am facut mici schimbari.

Ingrediente pentru blatul ruladei:
  • 6 oua
  • 50 grame de unt
  • 100 grame de faina
  • 125 grame de zahar
  • esenta de rom
Ingrediente pentru crema de branza:
  • 500 grame de branza dulce de vaci (eu am folosit Ricotta si Fagaras)
  • 3 linguri de zahar vanilat
  • o fiola de rom
  • jumatati de piersici
  • fructe de padure
Albusurile se bat cu zaharul pana cand devin spuma. Galbenusurile se omogenizeaza, se adauga untul moale si esenta de rom, spoi se amesteca impreuna cu bezeaua, peste care se pune faina. 
Se omogenizeaza cu o spatula de lemn. Intr-o tava de marime medie, unsa cu unt si tapetata cu faina sau cu hartie de copt, se toarna compozitia (va fi o foaie de grosime medie), se uniformizeaza si se da la cuptor pentru 20 de minute, pana cand e coapta.
 Cat timp blatul se coace, se prepara crema, se amesteca branza, zaharul pudra, romul, bucatelele de piersici si fructele de padure. Cand foaia e coapta, se rastoarna pe un servet de bucatarie umed, se ruleaza si se lasa sa se raceasca. Cand foaia s-a racit, se desface din prosopul umed, se intinde crema si se ruleaza inapoi.

Peste rulada am pus o glazura de ciocolata si am dat la rece rulada pentru cateva ore. Este racoroasa si delicioasa.


Pofta buna!

0 Comentarii