joi, 31 iulie 2008

RULADA CU FRUCTE DE PADURE SI PIERSICI

Reteta originala apartine Teodorei (Gospodini), eu doar am facut mici schimbari.

Ingrediente pentru blatul ruladei:
  • 6 oua
  • 50 grame de unt
  • 100 grame de faina
  • 125 grame de zahar
  • esenta de rom
Ingrediente pentru crema de branza:
  • 500 grame de branza dulce de vaci (eu am folosit Ricotta si Fagaras)
  • 3 linguri de zahar vanilat
  • o fiola de rom
  • jumatati de piersici
  • fructe de padure
Albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul. Galbenusurile se freaca pana cand acesta se topeste complet, apoi se adauga untul moale si esenta de rom, se toarna bezeaua si faina peste compozitia de galbenusuri, nu mixati , ci amestecati cu o spatula de lemn. Intr-o tava de marime medie, unsa cu unt si tapetata cu faina sau cu hartie de copt, se toarna compozitia (va fi o foaie de grosime medie), se uniformizeaza si se da la cuptor pentru 20 de minute, pana cand e coapta, fara insa a se rumeni.

Cat timp blatul se coace, se prepara crema, se amesteca branza, zaharul pudra, romul, bucatelele de piersici si fructele de padure. Cand foaia e coapta, se rastoarna pe un servet de bucatarie umed, se ruleaza si se lasa sa se raceasca. Cand foaia e racita, se desface din prosopul umed, se intinde crema si se ruleaza inapoi.

Peste rulada am pus o glazura de ciocolata si am dat la rece rulada pentru cateva ore. Este foarte racoroasa si delicioasa.


Copyright © 2014 În bucataria Sabinei