Pentru azi o salata gustoasa si satioasa ...legume in combinatie cu hrisca si susan.
Semintele de hrisca sunt aromate si usor dulcegi. Se pot consuma crude, dar hidratate, fierte  ori prajite, simple sau in amestec cu alte alimente, dar si ca faina in diverse preparate. Hrisca este superioara graului din multe puncte de vedere: contine mult mai putine glucide, nu contine gluten, (o alternativa pentru cei care au intolereanta la acesta), contine cantitati mari de lysina (aminoacid esential), fier, seleniu si mai mult calciu,  precum si cantitati impresionante de antioxidanti.

Ingrediente:
  • 50-60 grame hrisca 
  • 2 linguri seminte susan 
  • 1 morcov (dat pe razatoarea mare)
  • 2 rosii coapte
  • 2 castraveti mici
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 ciuperci crude
  • 10 masline Kalamata
  • 1/2 lamaie
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 legatura de patrunjel
  • sare si piper
Hrisca se lasa in inmuiat pentru 5-6 ore. Legumele se curata, se spala si se taie marunt. Amestecam legumele cu hrisca, susan, ciupercile crude taiate marunt, masline, zeama de lamaie si condimentam cu sare si piper. Inainte de-a servi lasam salata la frigider pentru 15 minute. Se poate servi cu paine prajita. Pofta buna va doresc!
    Salata cu hrisca si susan

    1 Comentarii

    Adriana a spus…
    Am incercat si eu salata asta, pas cu pas cu exceptia susanului pentru ca nu aveam. Sper sa-ti placa si varianta mea: http://bucatarisme.wordpress.com/2011/05/28/salata-de-hrisca-si-legume/ Multumesc mult pentru minunatele retete!