HUMMUS
Daca tot este postul Pastelui, m-am gandit sa pregatesc pentru aceasta sambata ceva bun, simplu, usor si de post. Hummusul este un fel de aperitiv specific tarilor arabe, pe baza de naut. Are o textura cremoasa, este hranitor si culmea ... mai are si putine calorii.
Am lasat de cu seara boabe de naut sa se inmoaie in apa si le-am fiert a doua zi, insa daca sunteti in lipsa de timp puteti cumpara conserve de naut gata fierte.
Dezavantajul ar fi ca daca doriti sa pregatiti un hummus cu adevarat gustos, trebuie sa aveti rabdare si sa curatati toate boabele de cojite.
Am lasat de cu seara boabe de naut sa se inmoaie in apa si le-am fiert a doua zi, insa daca sunteti in lipsa de timp puteti cumpara conserve de naut gata fierte.
Dezavantajul ar fi ca daca doriti sa pregatiti un hummus cu adevarat gustos, trebuie sa aveti rabdare si sa curatati toate boabele de cojite.
Ingrediente:
- 2 cani de naut boabe
- 5 linguri pasta de susan
- 1 catel de usturoi
- 4 linguri ulei de masline
- cateva boabe muguri de pin si/sau seminte de susan (optional)
- sare, piper, boia
- salata de patrunjel (1 legatura patrunjel, 2-3 rosii, lamaie, ulei de masline)
Unde gasesc naut? Cauta la rafturile de bacanie (langa fasole, linte, orez, etc) sau in magazinele tip plafar.
Pregatirea incepe de cu seara cand se spala bine boabele de naut si se lasa la inmuiat.
A doua zi le fierbem nautul (verificam boabele: daca se indeparteaza coaja cu usurinta, sunt fierte). Avem grija sa pastram o cana din apa in care a firt. Luam bob cu bob si scoatem cojile, cel mult o ora ar dura, insa daca veti chema si un ajutor veti termina mai repede.
Puteti sa apelati la conservele de naut fiert, insa eu va recomand metoda de mai sus.
Intr-un blender sau robot de bucatarie se pun boabele de naut, un catel de usturoi curatat, cinci linguri pasta de susan si mixam foarte bine. Vom adauga treptat si cantitati din apa pe care am pastrat-o de la fierberea nautului (depinde de cat de cremos dorim sa fie), precum si cele linguri de ulei de masline. Condimentam cu sare, piper si boia dupa gust.
Intr-o tigaie antiaderenta coacem o mana de muguri de pin si cateva seminte de susan. Pregatim si o salata de patrunjel.
Servim hummusul alaturi de salata, presarat cu semintele coapte si eventual cu lipii.
Pregatirea incepe de cu seara cand se spala bine boabele de naut si se lasa la inmuiat.
A doua zi le fierbem nautul (verificam boabele: daca se indeparteaza coaja cu usurinta, sunt fierte). Avem grija sa pastram o cana din apa in care a firt. Luam bob cu bob si scoatem cojile, cel mult o ora ar dura, insa daca veti chema si un ajutor veti termina mai repede.
Puteti sa apelati la conservele de naut fiert, insa eu va recomand metoda de mai sus.
Intr-un blender sau robot de bucatarie se pun boabele de naut, un catel de usturoi curatat, cinci linguri pasta de susan si mixam foarte bine. Vom adauga treptat si cantitati din apa pe care am pastrat-o de la fierberea nautului (depinde de cat de cremos dorim sa fie), precum si cele linguri de ulei de masline. Condimentam cu sare, piper si boia dupa gust.
Intr-o tigaie antiaderenta coacem o mana de muguri de pin si cateva seminte de susan. Pregatim si o salata de patrunjel.
Servim hummusul alaturi de salata, presarat cu semintele coapte si eventual cu lipii.
Va doresc pofta buna si week-end insorit tuturor !!!
0 Comentarii