duminică, 8 august 2010

PASTE CU SOS DE ROSII

Daca e vara ... e sezonul rosiilor coapte ...asadar va recomand un fel de mancare cat se poate de simplu si de gustos pe baza de sos de rosii ...paste cu sos de rosii. Este o reteta clasica, insa tin sa v-o reamintesc.   Asadar ...

Ingrediente:
  • 400 grame paste
  • 5-6 rosii coapte
  • 1 ceapa mica
  • 4 linguri ulei
  • cativa catei de usturoi
  • cateva fire de patrunjel
  • sare si piper
  • fulgi de chili
  • parmezan (optional)
Punem pastele la fiert in apa cu un praf de sare. Intre timp pregatim sosul de rosii. Tocam ceapa si o calim in putin ulei, cand devine aurie adaugam jumatate din cantitatatea de usturoi tocat marunt si rosiile date pe razatoare (fara coaja). Condimentam cu sare, piper, fulgi de chili (sau boia). Lasam sa fiarba aproximativ 15 minute si adaugam restul de usturoi (pentru aroma), apoi oprim focul.
Dupa ce pastele s-au fiert al dente (adica sunt crocanta - se fierb cu un minut mai putin decat scrie pe ambalaj), le scurgem de apa si punem in fiecare farfurie cate o portie. Adaugam in mijlocul pastelor sos de rosii si optional presaram parmezan si patrunjel.
Daca renuntam la parmezan obtinem un delicios preparat de post.
Va doresc pofta buna si o vara cat mai racoroasa !!!

Paste cu sos de rosii



Copyright © 2014 În bucataria Sabinei