marți, 27 octombrie 2009

CREMA DE NAUT SI ARDEI COPT

Nautul este bogat in proteine, saruri minerale (fosfor, potasiu, magneziu, calciu, fier) si in complexul de vitamine B. Avand o concentratie ridicata de proteine (24%), la care se adauga si un procent consistent de hidrati de carbon si grasimi, nautul are o valoare alimentara deosebita, inlocuind în buna parte proteinele din carne (sursa: wiki).

Ingrediente:
  • 300 grame de naut
  • 3 ardei copti
  • 5 linguri ulei de masline
  • sare, piper si boia
Lasam naut in apa vreme de 5-6 ore, apoi il punem la fiert in apa cu sare. Avem grija sa nu scada apa, pe parcursul fierberii va trebui sa completam cu apa. Nu aruncam aceasta apa.
Intr-un vas punem nautul fiert, fasiute de ardei copt, sare, piper, boia si uleiul de masline. Pasam ingredientele, ajutandu-ne de un mixer vertical sau de robotul de bucatarie. Adaugam si cateva linguri din apa in care a fiert nautul pentru a obtine o crema mai fina.
Va recomand sa serviti crema de naut cu salata de rosii si mult patrunjel.

Pofta buna!
Copyright © 2014 În bucataria Sabinei