TRUFE CU CIOCOLATA
Dezmat culinar in toata regula ...asa as numi eu reteta de azi ...trufe, despre trufe cu ciocolata vorbesc ...
Simplu, usor si gustos ...nu aveti cum sa dati gres ... Atentie insa, fara excese, sunt destul de consistente!
Ingrediente:
- 200 grame cicolata neagra
- 150 ml frisca lichida
- 30 grame unt
- un praf de sare
- cacao si scortisoara
Pentru inceput topim ciocolata la bain marie. Luam vasul de pe foc, lasam sa se racoreasca si incorporam frisca lichida. Omogenizam bine si adaugam un praf de sare. Incalzim din nou amestecul pe baia marina si adaugam untul taiat cubulete. Cand acesta s-a topit luam vasul de pe foc si lasam sa se racoresca din nou. Turnam amestecul de ciocolata intr-un vas si il introducem la frigider pentru cateva ore.
Cu ajutorul unei lingurite luam din compozitia de ciocolata, apoi cu mainile umezite in apa rece modelam diferite forme si tavalim prin cacao amestecata cu scortisoara. Modelam astfel pana se termina intreaga compozitie de cacao. Trufele de ciocolata se potrivesc de minune cu o ceasca de cafea sau un pahar de sampanie. Pofta buna ...
...si o duminica placuta!!!
7 Comentarii
Am facut saptamana trecuta Prajitura bronzata si a iesit O BUNATATE!!! Yummy!!
mi-as dori sa fac aceasta reteta de ziua mea pentru colegii de servici...intrebare: se poate folosi ciocolata cu lapte pt aceasta reteta, heidi sau eu stiu?
cam cate trufe ies din compozitie sa stiu daca trebuie sa o dublez sau nu..
Multumesc!
In functie si de numarul colegilor, dubleaza cantitatile si eventual si marimea trufelor. Sunt destul de satioase. Spor la treaba si "La multi ani" inca de pe acum :)