marți, 2 decembrie 2008

BUCATE ARDELENESTI

Anul acesta am avut ocazia sau mai bine zis am creat ocazia de a sarbatori Ziua Nationala de 1 Decembrie chiar in Alba Iulia. Calatoria a meritat din plin efortul. Cetatea Alba Carolina (Alba Iulia) are un farmec aparte ...pastreaza ceva din vremurile de odinioara.
Manifestarile organizate de gazde au fost din cele mai diverse ...de la spectacole folclorice, targuri de suveniruri, mase populare si pana la spectacole de torte sau focuri de artificii.
Parada costumelor populare a fost de departe cea mai reusita (puteti vizualiza cateva imagini la http://www.parfum-de-calatorie.blogspot.com/), care a culminat cu prezenta lui Ioan Bocsa si a lui Nicolae Furdui Iancu.
Si acum sa trecem si la partea culinara: iata preferate mele ...ciorba ardeleneasca (de porc), papanasii, care nu seamana nici pe departe cu ai nostrii si placintele coapte pe lespede cu diferite umpluturi (branza, mar, cartof, ceapa)...specific zonei...
Daca aveti ocazia sa vizitati aceste locuri ...nu stati pe ganduri caci veti descoperi o lume aparte, o minunatie a neamului romanesc.Copyright © 2014 În bucataria Sabinei