Ingrediente:
  • 2 cartofi potriviti
  • 20 grame drojdie
  • un pic de zahar
  • 1 ou
  • faina cat cuprinde (eu am combinata tip 00 cu faina integrala)
  • 1/2 cana apa in care au fiert cartofii
  • 4 linguri de lapte
  • 40 grame unt
  • sare, rozmarin
Curatam cartofii de coaja si ii fiebem. Dupa ce s au fiert, ii lasam sa se raceasca si apoi ii pasam. Combinam cele doua feluri de faina si facem in mijloc o gropita, in care adaugam drojdia (topita in putin zahar), sare, oul, rozmarin si unt. Facem un aluat, iar din cand in cand adaugam alternativ, apa si lapte. Cand e gata ... lasam aluatul la crescut aproximativ 1h-1 1/2 h la cald.
Eu i am dat forma rotunda, voi puteti sa i dati orice forma doriti. Coacem paine aproximativ o ora. Coaja este crocanta, iar cu unt merge de minune.


0 Comentarii