Aceasta minunata tarta cu fructe, am intalnit-o prima data la ziua colegei mele Maria, care la inceput de iunie isi sarbatorea ziua la birou cu astfel de bunatati. De atunci o fac si eu, ori de cate ori mi-e pofta de ceva dulce, delicios si racoritor. 

 

 Ingrediente pentru blat:

  • 6 linguri de ulei
  • 4 linguri de zahar
  • 6 linguri suc de rosii, da ati citit bine suc de rosii
  • 1/2 lingurita bicarbonat stins in cateva picaturi de lamaie
  • faina cat cuprinde (pana aluatul devine ca o plastilina)

Ingredinte pentru crema:

  • 4 galbenusuri
  • 120 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • 3 linguri amidon 
  • vanilie
  1. Ingredientele pentru blat se amesteca intr-un bol si apoi se intinde intr-un strat uniform intr-o forma rotunda de tarta sau vas de yena. Aluatul se inteapa cu furculita din loc in loc si se introduce in cuptorul preincalzit la 180 de grade timp de 10 minute sau pana cand trece testul scobitorii.
  2. Pentru crema se amesteca cele 4 galbenusuri impreuna cu zaharul, faina, amidonul, apoi treptat laptele. Compozitia obtinuta se pune pe foc mic si se amesteca continuu (pentru a nu se lipi, ideal si cu o plita suplimentara sub vas) pana cand se obtine o budinca mai consistenta.
  3. Se orneaza cu fructe, taiate in bucati mici, ideale sunt cu zmeura si capsune.
  4. Se poate adauga si un strat Tort Gellee rosu, pentru a lega fructele, insa personal prefer fara aceasta gelatina.

 
Pofta buna!
 


0 Comentarii