Ingredinte:
  • 200 grame faina 000
  • 100 ml lapte
  • 35 grame unt
  • 1 galbenus
  • 100 grame branza telemea sarata
  • 2 linguri smantana 30% grasime
  • 15 grame drojdie proaspata
  • sare
  • susan
  • ierburi aromatice


Mod de preparare:

  1. Drojdia se dizolva in cateva linguri de lapte cald, se adauga putina faina pentru a forma o maia, care se lasa sa creasca.
  2.  Se adauga galbenusul (albusul nu se adauga deoarece intareste aluatul dupa coacere), laptele cald, untul topit si un praf de sare. Daca va plac ierburile aromatice puteti adauga acum - oregano, busuioc, ierburi de Provence, etc. 
  3. Aluatul se lasa sa dospeasca timp de 1 ora.
  4. Se intinde se intinde intr-o forma dreptunghiulara, se unge cu cele doua linguri de smantana si se rade pe toata suprafata branza telemea.


5.  Se ruleaza intr-un sul si se portioneaza in bucati de 1 cm.Rulourile se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se presara cu susan.

6.Tava se introduce la cuptor pentru aproximativ 20-30 de minute la 180 grade sau coaceti rulourile pana devin rumene la suprafata.
Se depoziteaza in punga de plastic si pot si pastrate timp de cateva zile in frigider.


Pofta buna!





0 Comentarii