Ingrediente:
  • 500 grame faina
  • 1 cub drojdie (25 grame)
  • Nutella 
  • 1 ou + 1 galbenus pentru final
  • 100 grame zahar
  • 70 grame unt
  • 250 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare

  1. Intr -un vas se cerne faina, se face o mica adancitura in care se pune drojdia peste care se presara putin zahar. Drojdia se dizolva adaugandu-se 2-3 linguri de lapte caldut, apoi se lasa pana isi dubleaza volumul.
  2. Se adauga la drojdie oul intreg, praful de sare, zaharul vanilat si treptat restul de lapte incalzit in care s-au topit zaharul si untul. Se obtine astfel un aluat usor de modelat, care se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.
  3. Cuptorul se preincalzeste la 180 grade Celsius. Aluatul se imparte in doua, se intind doua foi si cu ajutorul unui vas rotund (se poate folosi chiar cel in care s-a framantat aluatul) se decupeaza forma perfect rotunda.
  4. Intr-o tava se pune hartie de copt, se adauga prima foaie, se intinde un strat generos de Nutella, peste care se adauga a doua foaie.
  5. Se marcheaza centru foilor cu ajutorul unui pahar, apoi se taie in patru parti egale, fara a depasi portiunea marcata. Fiecare patrime se imparte in alte patru parti mici. Se obtin astfel saisprezece fasii, care se rasucesc de doua ori, doua cate doua, unindu-le la capete. 
  6. Floarea cozonac de unge cu un galbenus amestecat cu 1 lingura de lapte si se da la cuptorul preincalzit pana cand se rumeneste.
Pofta buna!

2 Comentarii

Enache Alexandra a spus…
Vaiiii! Ce bine arata! Eu am incercat sa fac din placintele si prajiturile traditionale in forme asemanatoare. Rezultatul a fost minunat, pe gustul tuturor. Abia astept sa pun reteta ta in practica! Pare usor de facut.
Turistbooking a spus…
E preferatul meu, nu doar de sarbatori.