luni, 22 septembrie 2014

NACHOS

Dintotdeauna am fost atrasa de mancarea mexicana si in special de preparatele care au la baza legumele: guacamole, tacos, nachos, supa de porumb, etc. Dupa ultima vizita la un restaurant cu specific mexican (nu-i dau nume) am ramas putin dezamagita, mancarea nu era de fel condimentata, nici macar sare nu avea si culmea eu nu prea mananc sarat.
Plecand de la ideea unei seri mexicane chiar la noi acasa, am ajuns la urmatoarea combinatie:


Ingrediente:
  • o punga de nachos (bio MI)
  • 300 grame carne de vita/manzat tocata
  • 1 cutie fasole rosie
  • 150 grame branza Gruyère/Emmentaler
  • 4 rosii 
  • 1 ceapa
  • 1 legatura patrunjel
  • 1/2 avocado
  • 1 ardei iute 
  • 1 lamaie
  • 2 linguri de ulei
  • 100 ml suc de rosii
  • 2 ardei chili uscati
  • condimente: sare, piper, paprika, chimion
  1. Ceapa se curata, se taie pe jumatate, se toaca marunt si se caleste in doua linguri de ulei. Se pune carnea de vita si se continua calirea ingredientelor. Se condimenteaza cu sare, piper, chimion, paprika si doi ardei uscati chili tocati marunt.
  2. Boabele de fasole rosie se clatesc si se adauga peste amestecul de carne impreuna cu 100 ml de apa. 
  3. Se decojesc doua rosii, se taie in bucati mici si se adauga impreuna cu sucul de rosii la amestecul de carne si fasole. Se lasa sa fiarba 10-15 minute.
  4. Branza se da pe razatoare.
  5. Intr-un vas se pune hartie de copt, se aranjeaza un strat de nachos, se toarna jumatate din amestecul de carne si fasole, se presara jumatate din branza data pe razatoare si iar un strat de nachos, carne si branza.
  1. Vasul se introduce la cuptor pana cand branza de la suprafata se topeste.
  2. Intre timp se toaca ceapa, rosiile ramase, ardeiul iute si patrunjelul. Se amesteca intr-un bol, se sareaza si se stropeste cu zeama de lamaie.
  3. Se aduce la masa vasul cu nachos fierbinte, se presara amestecul de patrunjel si  bucatele de avocado.

Pofta buna!
Copyright © 2014 În bucataria Sabinei