vineri, 22 noiembrie 2013

CHOCOLATE LAVA CAKE

Black Friday ...Black Chocolate cake ...Chocolate Lava Cake
O senzationala prajitura cu ciocolata, numai buna pentru buna dispozitie de week-end :)


Ingrediente:
  • 120 grame unt
  • 130 grame ciocolata neagra (75% cacao)
  • 3 oua
  • 60 grame zahar
  • 1 lingurita extract de vanilie/un plic de zahar vanilat
  1. Ciocolata se topeste impreuna cu untul pe baie de aburi.
  2. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana cand se albesc si au consistenta unei creme. In acest amestec se incorporeaza ciocolata  topita.
  3. Albusurile se bat cu un praf de sare pana cand se obtine o spuma de bezea. 

    4.  Formele ramekin (sunt necesare 5-6 pentru aceste cantitati) se ung cu unt si se tapeteaza cu zahar tos.
    5.  Cuptorul se preincalzeste la 200 grade Celsius. Prajitura se coace timp de 15-20 de minute.


     6. Prajitura se serveste calda, cu inghetata sau frisca, ori pudrata cu zahar sau cacao. Daca este                  servita calda se va gasi in mijlocul acesteia lava de ciocolata.  


Pofta buna si spor la cumparaturi!

Copyright © 2014 În bucataria Sabinei