marți, 1 octombrie 2013

CHIFLE CU OREGANO

Cand pofta nu-ti da pace, treci la treaba, amesteci ingredientele, o lasi coca sa dospeasca, mai stai langa cuptor in asteptare, iar cand e gata iti bucuri din plin papilele gustative ...ce poate fi mai bun decat painea aburinda cu un strop de unt. 

Ingrediente:
  • 500 grame faina
  • 20 grame drojdie proaspata
  • 350 ml apa
  • 50 ml ulei de masline
  • 50 grame tarate de grau (optional)
  • oregano
  • sare
  • seminte: susan, in, dovleac, etc
  1. Faina se cerne intr-un vas, se face o adancitura in mijloc, in care drojdia se dizolva impreuna cu doua trei linguri de apa. Mini-aluatul lasa sa dospeasca 10 minute.
  2. Se adauga peste plamadeala sare, oregano si seminte. Treptat se pune apa calduta, ulei de masline si se framanta un aluat.
  3. Aluatul se lasa sa creasca la loc caldut pana cand isi dubleaza volumul, apoi se da se imparte in 8 parti egale si li se da forma dorita.
  4. Chiflele se coc in cuptorul preincalzit la 200 grade celsius, pana cand devin rumene.

Pofta buna!
Copyright © 2014 În bucataria Sabinei