miercuri, 11 septembrie 2013

MAC AND CHEESE

Cand vii seara acasa de la serviciu si ce-ai mancarea pregatita in week-end s-a sfarsit ieri, e cazul sa treci la treaba sau sa pui mana pe telefon pentru o livrare la domiciu. Asadar daca ai o punga de melcisiori, lapte, branzeturi si sare, printeaza reteta.

Ingrediente:
  • 500 grame melcisiori
  • 200 grame branza de vaca
  • 250 grame telemea
  • 100 grame parmezan
  • 50 grame de unt
  • 250 ml lapte
  • 2 linguri de faina
  • pesmet
  • sare, piper si paprika
  1. Intr-un vas se pune apa la fiert, cu un praf de sare, iar cand incepe sa fiarba se adauga melcisorii. Fierbeti pastele al-dente.
  2. Intr-un alt vas, se topeste untul, se adauga doua linguri de faina, se omogenizeaza si se dilueaza cu lapte. Amstecul se lasa pe foc pana cand se fierb pastele, avand grija sa nu se lipeasca de vas.
  3. Cand pastele sunt fierte al-dente, se indeparteaza apa, se adauga laptele, branza maruntita cu furculita, se condimenteaza dupa gust cu sare, piper si paprika, apoi se amesteca toate ingredientele.
  4. Un vas de yena se unge cu ulei si se tapeteaza cu pesmet. Se toarna amestecul de paste, peste care se presara parmezanul si pesmet.
  5. Vasul se introduce in cuptorul preincalzit pana cand preparatul se rumeneste la suprafata.



Va doresc pofta buna!

Copyright © 2014 În bucataria Sabinei