sâmbătă, 1 iunie 2013

RULADA CU CREMA DE CIOCOLATA NEAGRA

Ruladele nu sunt prajiturile mele preferate, mi se par dulciuri din vremuri de mult apuse. In plus rulada de fata mi-a dat multe batai de cap, datorita dungilor, am vrut sa o fac dungata precum o girafa. La cuptor s-a bronzat ceva mai mult si uite asa dungile mult dorite au disparut, asa ca a trebuit sa o curat, insa intre timp s-a si uscat si uite asa am resuscitat-o cu un prosop foarte umed.
Concluzia e ca umplutura face toti banii, iar dungile blatului te amuza intrucat iti amintesc de modelul girafei. Ideea retetei este preluata de la Cristina.

Ingrediente:

   Blatul ruladei:
  • 4 oua + 2 albusuri
  • 150 grame zahar
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1/2 pastaie vanilie
  • 100 grame faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 praf de sare
    Crema ruladei:
  • 3 galbenusuri
  • 200 ml lapte
  • 100 grame unt
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • 5 linguri zahar
  • 150 grame ciocolata neagra (85% cacao)
Pregatirea blatului:
  1. Galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul pana se devin o crema cu o consistenta densa. In aceasta crema se incorporeaza faina.
  2. Albusurile se bat spuma impreuna cu un praf de sare si semintele de la o jumatate pastaie de vanilie.
  3. Se incorporeaza treptat albusurile in aluat, avand grija sa se amestece usor, de jos in sus, de preferat cu ajutorul unei linguri/palete de lemn.
  4. Cu ajutorul unei pungi taiata intr-un colt, in care se pun cateva linguri de aluat, se traseaza, intr-o tava cu hartie de copt, dungile de pe pielea unei girafa. Tava se da la cuptor pentru doua minute.
  5. Se adauga praful de cacao in aluatul ruladei si se pune in tava, acoperind modelul dungilor de girafa
  6. Aluatul de rulada se coace la 180 de grade (timpul difera in functie de cuptor), se scoate pe un servet pe panza umed si se ruleaza pentru minim 30 de minute.
Pregatirea cremei:

  1. Laptele se pune la fiert impreuna cu zaharul, in timp ce galbenusurile se amesteca cu doua linguri de faina si cacao.
  2. Cand laptele este pe punctul de a fierbe se adauga crema de galbenusuri si cacao in care am adauga cateva linguri de lapte pentru a o dilua.
  3. Crema se fierbe timp de 5 minute, se ia vasul de pe foc, se adauga imediat bucatile de ciocolata neagra impreuna cu untul, se omogenizeaza totul si se lasa sa se racoreaca.
Rulada se umple cu crema de ciocolata de ciocolata neagra si se lasa la frigider cel putin o ora. 
S-aveti pofta!


La multi ani tuturor copiilor de azi, de ieri si de maine :)

Copyright © 2014 În bucataria Sabinei