Pentru ca e vreme cireselor si a visinelor va propun cea mai simpla si rapida prajitura cu fructe. Combinatia blat pufos cu vanilie si nuca de cocos se potriveste cu fructe.


Ingrediente:
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri apa
  • 7 linguri faina
  • 3 linguri fulgi de cocos
  • 400 grame cirese/visine
  • 1/2 pastaie vanilie
  • optional 2 lingurite cacao
  • un praf de sare
  1. Fructele se spala, se indeparteaza samburii si se lasa intr-o strecuratoare la scurs.
  2. Ouale se separa, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, iar galbenusurile se mixeaza cu impreuna cu zaharul si vanilia, apoi treptat se adauga si cele patru linguri de apa calduta.
  3. Albusurile se incorporeaza treptat in compozitia de galbunusuri, presarand cate o lingura de faina si omogenizand usor de sus in jos.
  4. Compozitia obtinuta se pune intr-o tava cu hartie se copt, apoi se presara cu fructe si  fulgii de cocos. Se opresc cateva linguri de aluat in care se adauga 2 lingurite de cacao pentru a colora prajituta
  5. Tava se introduce in cuptorul preincalzit la 180 de grade si prajitura se coace pana se rumeneste la suprafata sau trece testul scobitorii.

Pofta buna!

0 Comentarii