marți, 23 aprilie 2013

MIDII CU SOS DE SMANTANA SI TARHON

Stiati ca midiile sunt cele mai ecologice "produse" crescute in mare? Nu afecteaza ecosistemul, ci dimpotriva curata apa marii sau a oceanului. Avem si noi in Romania o ferma de midii la Agigea.
Imi plac foarte mult midiile si ori de cate ori am ocazia cumpar si pregatesc. Imi dispace insa curatarea, fiecare midie trebuie curatata foarte bine, daca nu vrei sa te intalnesti prin farfurie cu niste mustati sau fire de nisip.
Varianta clasica este cu sos de rosii sau vin alb si usturoi, insa azi va propun o combinatie un pic ciudata ...midii cu bacon, smantana si tarhon.


Ingrediente:
  • 1,5 kg midii curatate
  • 4-5 felii bacon
  • 100 ml vin alb
  • 3 catei de usturoi
  • 3 linguri ulei de masline
  • 5 linguri de smantana
  • patrunjel
  • tarhon
  • sare si piper
  1. Baconul se taie bucati mici, se caleste in uleiul de masline si se scoate din vas.
  2. In uleiul ramas se pun midiile, usturoiul tocat plus jumatate din bacon si se pune un capac peste vas. 
  3. Dupa ce midiile s-au desfacut, se pun in farfurii si se aduc la masa.
  4. Sosul ramas in vas se lasa sa fiarba in continuare si se adauga smantana, baconul ramas, tarhonul, sarea si piperul. 
  5. Sosul se mai lasa sa fiarba cinci munte pentru consistenta, apoi se toarna peste midii si se presara patrunjel.
  6. Se serveste cu paine prajita (pentru sos in special).

Savurati midiile alaturi de un pahar cu vin alb.


Pofta buna!
Copyright © 2014 În bucataria Sabinei