vineri, 12 aprilie 2013

CREVETI PICANTI

In ultima vreme v-am tot povestit despre retete cu peste sau derivate, asa ca si azi pastez aceeasi nota si vin data aceasta cu o noua propunere creveti. Lipseau de pe acest blog. Creveti am tot pregatit, insa niciodata nu am reusit sa fac si poze.

Ingrediente:
  • 500 grame creveti
  • 2 catei de usturoi
  • 1/2 ardei chili
  • 1 lingura de unt
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 1 praf de scortisoara
  • 1 lamaie
  • sare si piper
  1. Crevetii se spala si se lasa deoparte. Se incinge un vas impreuna cu ulei de masline, se adauga crevetii, lingura de unt, sare, piper, jumatatea de ardei chili tocata marunt impreuna cu un praf de scortisoara. Da ati citit bine ...scortisoara, este elementul surpriza al acestei retete.
  2. Se adauga si cateii de usturoi doar zdrobiti cu lama cutitului, nu va chinuiti sa-i curatati, isi vor elibera aroma daca ii presati un pic. Tot acum se stoarce lamaia si se stropesc crevetii cu sucul de lamaie.
  3. Vasul se introduce in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius timp de 10 minute sau pana cand crevetii incep sa se rumeneasca.
  4. Crevetii se servesc cu garnitura de orez integral si mazare.


Pofta buna!
Copyright © 2014 În bucataria Sabinei