duminică, 3 martie 2013

VAFE CU MIERE SI FRUCTE

Sambata si duminica sunt zilele in care avem ocazia sa savuram micul dejun  in tihna sau sa bem cafeaua fara sa o bem in graba pe picior de plecare la serviciu. Intr-o astfel de zi, m-am rasfatat cu o portie de vafe integrale "imprietenite" cu miere si cu feliute de portocale, banane si afine

Ingrediente:
  •  2 oua
  • 180 grame lapte batut
  • 130 grame faina integrala de secara
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50 grame zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 1/2 pastaie de vanilie
  • un praf de sare
  • fructe: doua banane, doua portocale si afine
  • miere
  1. Se bat ouale impreuna cu zaharul pana cand acesta se topeste, apoi se incorporeaza laptele batut, uleiul, vanilia si un praf de sare.
  2. Se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza pana cand se obtine un aluat consistent.
  3. Aparatul de vafe se incalzeste, se stropeste cu ulei si se coc pe rand vafele.
  4. Vafele se servesc cu fructe si stropite cu miere.

Va recomand sa incercati mierea de mana de padure, obtinuta din seva trunchiurilor de copaci. Are un gust mai intens si un aport de saruri minerale, calciu si magneziu mult mai mare. Eu am achizitionat-o de la Reverto.

Pofta buna sa aveti!
Copyright © 2014 În bucataria Sabinei