Sambata si duminica sunt zilele in care avem ocazia sa savuram micul dejun in tihna sau sa bem cafeaua fara sa ne grabim. Intr-o astfel de zi, m-am rasfatat cu o portie de vafe integrale "imprietenite" cu miere si cu feliute de portocale, banane si afine.

Ingrediente:
  •  2 oua
  • 180 grame lapte batut
  • 130 grame faina integrala de secara
  • 1 lingurita praf de copt
  • 50 grame zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 1/2 pastaie de vanilie
  • un praf de sare
  • fructe: doua banane, doua portocale si afine
  • miere
  1. Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul pana cand se topeste, apoi se incorporeaza laptele batut, uleiul, vanilia si un praf de sare.
  2. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza pana cand se obtine un aluat consistent.
  3. Aparatul de vafe stropeste cu putin ulei, se incalzeste, apoi se coc.
  4. Vafele se servesc cu fructe si cu miere.
Pofta buna!

0 Comentarii