joi, 28 martie 2013

OUA UMPLUTE

De Paste, raman multe oua vopsite neciocnite sau nemancate, asa ca daca nu mai stiti ce sa faceti cu acestea,  va fac eu o propunere ...faceti oua umplute. De preferat ar fi s-aveti oua vopsite naturalcu turmeric si  foi de ceapa rosie, pentru a nu obtine oua pestrite. Nimic nu mi se pare mai dizgratios decat albusurile patate de vopseaua de pe coaja si cu atat mai mult cand se coloreaza si galbensul.
Cu ce sunt deosebite aceste oua, dupa cum se poate observa in fotografie, sunt colorate la exterior, cum altfel decat natural :)

Ingrediente:
  • 4 oua fierte si curatate de coaja
  • 2 fire de ceapa verde
  • 50 grame telemea de vaca
  • 2 linguri de smantana
  • 1 sfecla rosie mica (exact ...pentru colorarea naturala)
  • 1 1/2 cana apa
  • 2 linguri otet
  • 1 lingurita zahar
  • sare si piper dupa gust

  1. Sfecla rosie se curata de coaja, se taie bucatele si se pune la fiert in apa, cu un praf de sare, lingurita de zahar si otet. De cand incepe sa fiarba se lasa pe foc 15 minute, apoi se lasa sa se raceasca
  2. Ouale curatate de coaje se pun la rece in apa cu sfecla si se lasa la frigider timp de 4-5 ore. Se vor colora la exterior in nuante de rosiatice, in functie de timpul cat stau in cocteilul de sfecla.
  3. Se taie fiecare ou pe jumatate, se scoate galbenusurile, care se amestesca impreuna cu smanatana, telemea si ceapa verde tocata. Amestecul se condimenteaza dupa gust cu sare si piper.
  4. Albusurile se umplu cu pasta de galbenusuri si se orneaza cu ceapa verde. Se pastreaza la figider pana la servire.

S-aveti pofta!
Copyright © 2014 În bucataria Sabinei