sâmbătă, 23 martie 2013

BACLAVA

Rareori mancam baclava, pentru ca este o prajitura foarte foarte dulce, insa de cand am pregatit prima data in casa, mi-am schimbat total parerea despre aceasta prajitura. Varianta de casa contine multe nuci si ingredientul secret ...miere ...si nu suporta comparatie cu cea din comert. Sa trecem la treaba si sa povestim:

Ingredinte:
  • un pachet foi de placinta
  • 350 grame nuca
  • 150 grame unt
  • 1 lingurita scortisoara
  • cuisoare
  • 400 ml apa
  • 5 linguri de zahar
  • 6-7 linguri de miere
  • zeama de la 1/2 lamaie
  1. Nucile se rumenesc in cuptor, se maruntesc si se amesteca impreuna cu o lingurita de scortisoara.
  2. Untul se topeste si se lasa sa se raceasca.
  3. Se iau cate doua foi de placinta, se presara cu nuca, se strang pe jumatate, se rasucesc de ambele capete, in acelasi timp, in sensuri opuse. Rulouri obtinute se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
  4. Baclavaua se taie, se stropeste cu untul racit si se introduce in cuptorul preincalzit la 180 de grade.
  5. Se pregateste siropul: apa se fierbe timp de 10-15 minute impreuna cu zaharul, un praf de sare, zeama de lamaie si cateva cuisoare. Se lasa sa se racoreasca si apoi se adauga mierea.
  6. Cand baclavaua s-a rumenit in cuptor, se scoate tava, se lasa sa se raceasca 5 minute, iar apoi se insiropeaza (ideal ar fi cateva ore la frigier). Inainte se servire se poate presara cu nuci maruntite sau fistic.

Antentie: excesul poate dauna grav siluetei :) 



Va doresc ...pofta buna!
Copyright © 2014 În bucataria Sabinei