joi, 14 februarie 2013

VARZA MURATA CALITA

Pentru ca se apropie curatenia de primavara, mama a facut ordine in balcon si a "desfiintat" butoiul cu varza murata de anul trecut. Si uite asa m-am vazut cu niscaiva bucati de varza murata cadou ...am trecut la treaba  si am executat varza murata calita. Trebuie sa recunosc ca-mi place mai mult varianta aceasta decat cea din varza proaspata.

Ingrediente:
  • 2 verze murate
  • 1 ceapa 
  • 1 ardei capia
  • 2 foi de dafin
  • cimbru
  • marar proaspat
  • piper
  1. Varza se tine in apa fierbite pentru desarare pentru o jumatate de ora, se scurge de apa si se toaca marunt.
  2. Ceapa si ardeiul se toaca, se calesc impreuna, apoi se adauga varza murata tocata, foile de dafin si jumatate de cana de apa.
  3. Varza se pune intr-un vas care se introduce la cuptor, avand grija sa nu ramana fara apa (evitati astfel ca varza sa se prinda de vas).
  4. La final condimentati cu piper si cimbru. Optional puteti adauga suc de rosii sau bulion.

Pofta buna!
Copyright © 2014 În bucataria Sabinei