Torturile le asociez cu aniversari, onomastici sau mese festive. Poate si pentru ca mica fiind, mama imi pregatea mereu tortul de ziua mea ...cu fructe, cu ciocolata sau cu frisca ...aveam la petrecerea copiilor, tort facut in casa... si era nemaipomenit.
Fara absolut nici o ocazie speciala azi va servesc cu tort, tort de mere cu nuca, stafide si cereale...

Ingrediente:
  • 6-7 mere potrivite
  • 2 maini de nuci
  • cateva stafide
  • o mana fulgi de cereale
  • 5 oua medii (sau 4 oua mari)
  • 120 grame faina
  • 1/2 lingurita praf de copt
  • unt pentru uns vasul
  • 2 linguri de ulei
  • 120 grame zahar
  • 1 pastaie vanilie
  • praf de scortisoara 
  1. Merele se curata se coaja, se spala, se taie pe jumatate si se scot samburii. Se pun intr-un vas uns cu unt, se presara cu nuca si stafide, apoi se dau la cuptor pentru 15 minute. Se scoate vasul din cuptor si se lasa sa se raceasca.
  2. Albusurile se separa de galbenusuri si se mixeaza adaugand treptat zaharul, pana cand se obtine o bezea.
  3. La galbenusuri se adauga cele doua linguri de ulei, vanilie, sare si se omogenizeaza totul. 
  4. Peste albusuri se toarna compozitia din galbenusuri si faina amestecata cu praful de copt, apoi cu ajutorul unei linguri de lemn se amesteca usor de sus in jos.
  5. Peste merele coapte se presara o mana de fulgi de cereale, praf se scortisoara si se toarna aluatul pentru blat.
  6. Vasul se introduce in cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru aproximativ 30-35 de minute. Atentie faceti testul scobitorii pentru a fi siguri ca prajitura este coapta in interior.
  7. Prajitura se lasa sa se raceasca si se rastoarna pe un platou, astfel mere vor fi la suprafata tortului.

Se orneaza cu frisca inainte de servire.


Pofta buna!

0 Comentarii