luni, 18 februarie 2013

Si anul acesta sunt vALLuntar !!!

Am primit si anul acesta cu mare bucurie invitatia prietenilor de la editura ALL pentru a participa la campania vALLuntar, "Mai multe carti, mai multe sanse". Scopul acestei campanii este de a promova lectura si voluntariatul. Fiecare blogger inscris primeste o carte sau chiar doua, le citeste, isi scrie parerea personala si pentru fiecare15 comentarii primite, primeste un copac.


Prima carte aleasa de mine sa o prezint este "Cartea sucurilor si nectarelor" a Nataliei Savona, o adevarate culegere de retete sanatoase numai bune de incercat in fiecare din an (sunt 365 de retete). Cat de frumos ar fi ca in fiecare dimineata la micul dejun sa ai un pahar de suc proaspat stors sau un nectar de fructe ...sanatate curata!


Nici n-am inceput bine sa rasfoiesc cartea ca am si trecut la treaba, am testat una din combinatii...mere, morcov, ghimbir si spirulina ...racoritor, revigorant, energizant. Nici nu vreau sa ma gandesc cum sunt cele cu zmeura, pere, ananas, mango, etc.


Cartea este structurata pe capitole: pentru inceput sunt prezentate notiuni elementare despre sucuri, apoi prepararea acestora, prepararea nectarelor, a cocteilurilor si in final un indrumar pentru consumarea acestora. Exista de asemenea si o diagrama nutritionala. Apreciez foarte mult ideea de a marca fiecare pagina cu fructul care predomina in paginile respective, astfel se poate gasi mai rapid reteta dorita. Fiecare combinatie de suc sau nectar din cele 365, este insotita de informatii nutritionale.


Voua ce sucuri va plac mai mult? Numai de fructe? Legume? Sau combinate?
La final felicit edituria ALL pentru aceasta frumoasa initiativa si ROMSILVA pentru sprijinul acordat.
In speranta ca v-am trezit interesul cu aceasta culegere de sucuri si nectare ...astept impresiile si comentariile voastre, pentru a aduna cat mai multi copacei. Si ramaneti pe aproape, urmeaza si a doua carte ...


Copyright © 2014 În bucataria Sabinei