sâmbătă, 26 ianuarie 2013

SOMON AROMAT CU GHIMBIR SI CHILI

Reusita zilei de azi este somonul aromat cu ghimbir si chili ...o minunatie de reteta, de inspiratie JO. Mi-am propus ca in fiecare sambata, cand lenevesc pe acasa, sa pregatesc ceva nou, cu cat mai multe ciudatenii, cu atat ma bine.
Nu este cazul sa va plictisesc si sa va spun cat de bun este somonul, cat Omega 3 contine ...bla bla bla ...sarim si ajungem direct la reteta :) 

Ingrediente:
  • 400 grame file de somon
  • 1 bucatica de ghimbir proaspat
  • 1/2 ceapa rosie
  • 1 ardei rosu iute proaspat
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingura sos de soia
  • zeama unei lamai
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper
  1. Ghimbirul, ceapa rosie si usturoiul se curata si se pun intr-un tocator electric/blender. Se adauga o lingura sos de soia, zeama de lamaie si jumatate din ardeiul iute, apoi toate aceste ingrediente se maruntesc.
  2. Somonul spalat si uscat cu ajutorul unor servete de hartie, se portioneaza si se pune (cu pielea in jos) intr-un vas stropit cu doua linguri de ulei de masline.
  3. Peste fiecare bucata de somon se presara putina sare, piper si se adauga amestecul pregatit mai devreme.
  4. Vasul se introduce in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 20-25 de minute.
  5. Somonul se serveste stropit cu lamaie si cu garnitura de orez brun aromat cu chimen (propunerea mea).

PS. Daca aveti ocazia alegeti somon salbatic in locul celui de acvacultura, este mult mai sanatos si mai aromat.

S-aveti pofta!

Copyright © 2014 În bucataria Sabinei