Ingrediente:
  • 400 grame file de somon
  • 1 bucatica de ghimbir proaspat
  • 1/2 ceapa rosie
  • 1 ardei rosu iute proaspat
  • 4 catei de usturoi
  • 1 lingura sos de soia
  • zeama unei lamai
  • sare si piper
  1. Ghimbirul, ceapa rosie si usturoiul se curata si se pun intr-un tocator electric/blender. Se adauga o lingura sos de soia, zeama de lamaie si jumatate din ardeiul iute, apoi toate aceste ingrediente se maruntesc.
  2. Somonul spalat si uscat cu servete de hartie, se portioneaza si se pune (cu pielea in jos) intr-un vas cu hartie de copt.
  3. Peste fiecare bucata de somon se presara sare, piper si se adauga amestecul pregatit mai devreme.
  4. Vasul se introduce in cuptorul preincalzit pentru aproximativ 20-25 de minute.
  5. Somonul se serveste cu lamaie si cu garnitura de orez brun aromat cu chimen (propunerea mea).

PS. Daca aveti ocazia alegeti somon salbatic in locul celui de acvacultura, este mult mai sanatos.

S-aveti pofta!

0 Comentarii