joi, 31 ianuarie 2013

RISOTTO CU CIUPERCI

Perfect pentru o cina usoara ...risotto cu ciuperci.

Ingrediente:
  • 350 grame risotto
  • 1 litru supa clara de legume/vita/pui
  • 4 linguri ulei de masline
  • 10 ciuperci champignon
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • 1 bucata mica telina/apio
  • 250 ml vin alb
  • 100 grame parmezan
  • sare si piper
  • cateva fire de patrunjel

  1. Ceapa, usturoiul si telina se toaca marunt si se soteaza in doua linguri de ulei de masline.
  2. Cand legumele sunt calite se adauga orezul si se mai soteaza inca un minut, avand grija sa se amestece constant.
  3. Se adauga vinul, se reduce focul si se lasa sa fiarba, iar cand lichidul se reduce, se adauga cate un polonic de supa de legume. Atentie este necesar sa se amestece in vas constant, pentru a nu se lipi orezul de suprafata vasului.
  4. Cand orezul este fiert, se ia vasul de pe foc, se adauga parmezanul si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se pune capacul si se lasa deoparte
  5. In doua linguri ulei se masline se soteaza ciupercile taiate feliute.
  6. Risotto se serveste cu ciuperci sotate si patrunjel si parmezan presarat din belsug. 

Pofta buna!
Copyright © 2014 În bucataria Sabinei