Ingrediente:
  • 350 grame faina alba
  • 150 grame faina neagra
  • un cubulet drojdie (25 grame)
  • 1 lingurita zahar
  • 375 ml apa calduta
  • 10-15 masline kalamata
  • rozmarin proaspat
  • un praf de sare
  1. In mijlocul fainii cernute se face o adancitura, in care se pune drojdia si se presara zaharul. Adaugand 2-3 de linguri de apa, se obtine o maia, care se lasa sa dospeasca 10 minute.
  2. Se adauga treptat restul de apa peste maiaua obtinuta,incorporand usor faina, maslinele si rozmarinul taiat marunt. 
  3. Se obtine un aluat lipicios, care se lasa la dospit pana cand isi dubleaza volumul.
  4. Pe o suprafata presarata cu faina, se framanta aluatul cat sa i se da o forma rotunda.
  5. In cuptorul preincalzit la 200 de grade, se introduce timp de 15 minute vasul in care se coace painea. Este necesar un vas cu capac, ideal ar fi de unul de fonta, pentru ca retine foarte bine caldura.
  6. In vasul fierbinte se pune painea pe hartie de copt, apoi capacul vasului si se coace in cuptor pentru 30 de minute, apoi se scoate capacul si se continua coacerea painii pana cand aceasta devine rumena si coaja este tare.

Va doresc pofta buna!

0 Comentarii