sâmbătă, 24 noiembrie 2012

BISCUITI CU OVAZ, NUCA SI MORCOV

Bine v-am regasit! Dupa o lunga pauza, m-am convins ca nu pot sta departe de acest blog. Recunosc ca mi-ati lipsit cu totii si sper ca pe viitor sa impartasim impresii, opinii si critici despre retetele incercate "In bucataria Sabinei".
Reteta de bun (re)venit este ceva dulce bineinteles, cum altfel ... de post, simplu si sanatos ...biscuti cu ovaz, nuca si morcov, da ati citit bine ...morcov.

Ingrediente:
  • 1 pahar de tarate de ovaz
  • 1 pahar faina de graham/integrala
  • 1 pahar cu morcov ras
  • 3/4 pahar nuca maruntita
  • 1/2 pahar zahar
  • 1/4 pahar ulei de floarea soarelui
  • 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita scortisoara
  • un praf de sare
  1. Ingredientele uscate (faina de graham, taratele de ovaz, morcovul ras, bicarbonatul, scortisoara, nuca, zaharul si un praf de sare) se amesteca intr-un vas.
  2. Se incorporeaza uleiul la ingredientele uscate.
  3. Compozitia se framanta pana cand se poate modela.

    4.  Se formeaza biscutii in forma dorita si se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
   5. Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Biscutii sunt gata in momentul in care se  rumenesc ( in cazul cuptorului meu i-am intors, pentru a se rumeni pe ambele parti).


   6. Biscuitii cu ovaz, nuca si morcovi pot si o gustare sau un delicios mic dejun alaturi de un pahar de lapte sau suc de porticale.


Sursa reteti: lalena.ro

Pofta buna!
Copyright © 2014 În bucataria Sabinei